HTML

Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménytelenséggel

Ez a blog semmilyen célt nem szolgál, csak a le nem vezetett hülyeségem publikálom! Bortbúzátmilkacsokit!

Friss topikok

  • MetalBogyó: Nem hallgatok Hobot, talán én vagyok műveletlen, de életemben nem hallottam még a számot :( (2011.03.22. 16:26) 6-3 és a 2-1! - Sport az élet!
  • MetalBogyó: egyetértek :) Kicsit elkéstem, de most a html ismereteimmel lehet újra hozzáfogok a bloghoz :) (2011.03.22. 16:24) Rock is not Dead! - A rocker

Linkblog

6-3 és a 2-1! - Sport az élet!

MetalBogyó 2010.08.12. 10:35

Még egy pár szó, mielőtt belefognék. Első rovatom címeami olyan nemzetközi sporteseményekkel foglalkozik, ahol hazánk is képviseli magát. Első cikk, gondolom mindenki tudja, hogy miről beszélek.

 

1953. november 25.-e, Anglia, Wembley Stadion. Több ezer ember volt kíváncsi az évszázad mérkőzésére. Történelmet írtunk. A futball történetében elősször vertük meg az angolokat, hazai pályán!

 Nem is akárhogyan. Az angolok a jól bevált 3-2-5 felállásban játszottak, míg Sebes Gusztáv, szövetségi kapitányunk 3-5-2-es játékot valósított meg. Hidegkuti már az első percben villant. Azonban egyenlítettek, ez azonban nem szegte a csapatunk kedvét. Puskás bravúrosan elfektetett egy védőt a hátrahúzós cselével, hogy aztán ballal a hálóba lőjjön. Hihetetlenül jól használta a bal lábát. Grosics hatalmasakat védett, nem hiába kapta a "fekete párduc" becenevet. Olyan játékot valósítottunk meg, ami akkoriban elképzelhetetlen volt, és azóta is ezt másolják. Rövid passzok, háromszögezések, kényszerítők, egyéni bravúrok, és gyorsaság. Ez kellett egy győzelemhez a Wembley Stadionban. És tényleg, az Olimpia bajnok Aranycsapat 6-3 arányú győzelmet szerzett.

 

Aztán eljött a visszavágó ideje is. Budapest, Népstadion, egy 1954. Azt hiszem, erről a legtöbbet egy korabeli idézet mond: „Az angolok egy hétre jöttek és 7-1-re mentek!”.

Még egy ugrás. 2010. augusztus 11. Anglia, Wembley. 72 ezer szurkoló, 700an magyarok. Ismét Gera Zoltán vezetésével lép pályára a válogatott, Király Gábor a hálóőrünk, rengeteg a fiatal játékosunk. Angliát kifütyülték a szurkolók, míg a Mágikus Magyart megtapsolták. Külön öröm volt halgatni, hogy a Magyar Humnusz alatt megszólalt a 700 ember kórusa. Azt már nem, hogy a csapatból alig énekelte valaki. Aztán füttyszó, az angolok kezdenek.

Óriási nyomás alá helyezik a kapunkat, Rooney lesgólja volt az első komoly helyzet. Király hibázott párat. Aztán hála az égnek, magára talált. Óriási bravúrokat mutatott be, volt, hogy a tizenhatoson kívül rúgta el a labdát egy angol játékos elől. Kialakult néhány magyar helyzet is, de gól nem született az első félidőben.

A csapatunk felét lecserélték, Lipták, Dzsudzsák lejött, Koman vette át a csatár posztot.

Aztán újra megszólalt a síp, a mieink kezdtek. Istenem, de szép volt az a jópár perc. Támadtunk, hajtottunk, rövid passzokkal játszottunk előre, volt pár pontatlan átadás, de aztán Koman beadására egy angol védő pöckölte ki a labdát, azonban a bíró megadta a gólt! Óriási volt az öröm, az angol szurkolók füttyszóval kísérték a gólt, a magyarok tapsoltak, kiabáltak. Sajnos a füttykoncert megtette a magáét, Gerrard villantot, védhetetlen volt. 1-1. Alig pár perccel későb, becselezte magát, és elrúgta Király mellett. Innentől fogva nem volt igazán magyar helyzet. Egyet leszámítva. Gera egy az egyben lőtte bele a kapusba. Óriási volt a lehetőségünk, hogy egyenlítsünk, döntetlent érjünk el. Ezután főleg hátra passzoltunk, és végül a francia bíró lefújta a meccset.

Ám remekül játszottunk, rendkívülien helytálltunk. Azt sem szabad feledni, hogy 2, azaz kettő napja váltottunk szövetségi kapitányt, aki ezelőtt az U20-as válogatottat vezette. Ennyi idő volt felkészülni a csapatnak, és mégis, annyira jól szerepeltek, hogy öröm volt nézni. Teljesen más körökben forog a két csapat. De egyszer, ezzel a csapattal, apróbb változtatásokkal talán elérjük azt, amit Anno Puskáséknak sikerült. És talán még azt is, ami nekik nem! Lesz még itt magyar foci, kérem szépen. É már a Vb alatt megmondtam, persze akkor senki nem figyelt erre. 

Egervári Sándor teljes mértékben meg volt elégedve a válogatott teljesítményével. Én is. Teljesen más játékot játszottunk, mint anno a svédek ellen. Micsoda őrültség magasabb és izmosabb emberek ellen ívelgetni. Viszont most szépen játszottunk, újra van esélyünk. A foci az a sport, amely egységbe kovácsolhatja a nemzetet, ha megfelelő szinten űzik. A magyarok mindig is technikás játékosok voltak. A lényeg azonban nem az, hogy hány gólt rúgunk, hány érmet nyerünk. Hanem hogy a fiúk még egy vereségnéll is élvezzék a játékot. Mert ha élvezik, akkor tanulnak is valamit. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összességében ennyi, amit közölni akartam. Valamint még egy gyors hír. Cseh László az Úszó Eb-n 200 vegyesen aranyérmet nyert. Emellett új Európa Bajnoki csúcsot is elért. Büszkék lehetünk a sportolóinkra!

 

Címkék: anglia aranycsapat az lászló élet élet! magyarország cseh

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://metalbogyo.blog.hu/api/trackback/id/tr652216445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Njugi · http://belabafs.blog.hu/ 2010.12.04. 22:01:20

Hogy hagyhattad ki a Hobo Blues Band 6:3 c. számát? :S

MetalBogyó · www.reavensworkout.blogspot.com 2011.03.22. 16:26:21

Nem hallgatok Hobot, talán én vagyok műveletlen, de életemben nem hallottam még a számot :(
süti beállítások módosítása